Het moment is aangebroken: je gaat theorie-examen doen.
Hoe gaat het op het examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee.

Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil.
Vervolgens leg je je spullen zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte.
Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie-examen’, direct naast de ingang van de examenzaal.
Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen.
Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.
Het examen is tot medio 2015 zonder geluid.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?

Het examen gaat als volgt:

Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.
Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
Daarna begint je examen.
Het theorie-examen bestaat uit twee delen.
1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Wanneer ben jij GESLAAGD ??

Als je minimaal 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel Gevaarherkenning;

als je minimaal 10 vragen goed hebt (van de 12) van de onderdelen Verkeersregels , KENNIS;

als je minimaal 25 vragen goed hebt (van de 28) van de onderdelen Verkeersinzicht , KENNISPLUS.

Ieder zijn eigen examen

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Er is ook een mogelijkheid om een begeleid individueel examen aan te vragen, dan doe je examen in een ruimte met alleen een theoriemedewerker.
De uitslag

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld en ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om (eventueel samen met je opleider) het vervolgtraject te bepalen.

HET VERLENGDE THEORIE-EXAMEN :

Als service voeren wij ( CBR ) vanaf woensdag 6 mei 2015 een verlengd theorie-examen in voor de categorieën motor, auto en bromfiets, te reserveren vanaf dinsdag 5 mei 2015. Tijdens dit examen krijgt de kandidaat per vraag meer antwoordtijd, waardoor de totale extra tijd op ongeveer 15 minuten uitkomt. Voor het examenonderdeel gevaarherkenning voor personenauto geldt dit niet.
Het verlengde theorie-examen bieden we vooral aan voor kandidaten die gebaat zijn bij wat meer leestijd. Denk bijvoorbeeld aan kandidaten die licht dyslectisch zijn.

!!!!!     MOEILIJK LERENDE LEERLINGEN ZIJN OOK VAN HARTE WELKOM     !!!!!

” ERVARINGEN MET INSTRUCTEURS ??  BOEK EERST EEN  G R A T I S  PROEFLES “